27+0 (v.28)

Ny vecka igen!


syns det vilken som är ny?

icke så bra bilder, jag vet.


nyinköpt

Lång dag!
Fick åka till chefen och fixa med lite papper nu med mammapenning m.m. Sen tog jag svängen förbi Annelie som bakade pepparkakor, blev sittande en stund.
Vid halv ett åkte jag med Mone till tandis, hennes vanliga kontroll tog 50 min... höll på att somna i väntrummet. Men när hon väl var klar åkte vi o hämtade mat som vi tog med till Mimmi. Senare åkte vi ut till affärer för att hitta lite. Jag hittade lite provisorisk badrumsförvaring eftersom min badrumsmöbel numera är på tippen.
Jag hämtade upp Robin då vi skulle ut till hans bror och hämta en cykel och sedan vidare för att titta på bebisgrejer. Köpte ju en skötbädd igår på "lilla torget" i stan och idag köpte vi en babysitter av mammas jobbarkompis. Mycket nöjd och det mesta verkar gå i grått just nu av ren slump men får nog köpa lite färggladare nästa inköp!
foglossning suger

Måndag morgon och jag är fortfarande hemma, okej att det är min lediga dag men har varit hemma sedan fredag pga denna jädra foglossningen. Fick sjukskriva mig själv inför helgens jobb för kroppen sa bara nej!
Bältet har inte hjälpt ett piss, kan inte säga att de blev värre pga av de men de blir inte bättre utan det. Jag kunde inte julpynta eller någonting, paps kom med mat som tur va men Robins lediga dag blev väl inte som planerat... Jag hade inte ens en dator för de hade blivit kortis i sladden sen tuggade brolle sönder den så fredagen var en piss dag.
Lördagen blev lite bättre, mamma och marro hjälpte mig i gamla lägenheten. Jag fick putsa fönster för då stod jag relativt still och behövde inte böja mig. På kvällen lagade pappa datasladden så jag var nöjd!

Gårdagen blev att göra de sista i lägenheten så nu ska vi bara besiktiga den och sedan lämna nycklarna så är vi klara, äntligen!

Idag vaknade jag vid fem, kunde inte somna om så åt frukost med Robin och inväntade att alla skulle börja jobba så jag kunde få tag i sjukgymnasten, barnmorskan och chefen. Så på onsdag ska jag få prova ut en TENS maskin som ska hjälpa mot smärtan, på torsdag ska jag till läkaren för e.v sjukskrivning och ska till chefen idag för att fixa med lite papper.

Graviditeten som gick så smärtfritt.... tji för det!

bf&foglossning

Gårdagen blev det en stressig dag på jobbet&en eftermiddag med Frida! En trevlig dag och jag kom nog i säng innan nio, så härligt!


Idag är Robins bror&hans sambos bebis beräknad men vi har inte hört något änsålänge så de verkar inte bli någon bebis som tittar ut idag!

Har även varit på vårdcentralen och lämnat prover igen, nu kollar dom om jag och bebisen har samma blodgrupp osv.  Har även varit i gamla lägenheten och kört massa saker. Fått slängt en hel del också, inget roligt men behövligt! Så nu har vi bara städet och förrådet kvar att tömma sen så lämnar vi in nycklarna.
Var även hos sjukgymnaset och hon bekräfta väl de som barnmorskan sa, fick ett bälte så får se hur de hjälper, ska prova de på jobbet imorgon. 


vecka 27

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Det kan vara dags att handla saker till barnet, eftersom det förmodligen ganska snart blir besvärligt att gå och handla.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.


tvåsiffrigt

Numera är nedräkningen nere i tvåsiffrigt så det betyder ju att det närmar sig... FORT!
Imorgon är det v.26+0 alltså v27 ... en tredjedel kvar! SHIET...
Jag har börjat få så himla ont i ben/höfter, barnmorskan trodde det var fogarna men jag hade inte ont på de typiska ställena så hon kunde inte säga att det var de men ska till sjukgymnasten på onsdag och få detta undersökt. Ska få pröva bälten och se om det hjälper.
Det lever hej vilt inne i magen och de blir kraftigare sparkar men den har inte lyckats hitta mina revben ännu så jag får vara glad för de!
Jobbet börjar bli en påfrestning, de enda gånger de inte gör ont är när jag cyklar så vet inte när jag ska planera för att gå hem, men året ut har jag sagt att jag ska jobba, sen är det nio veckor kvar och jag vet inte om det är för tidigt för att gå hem då??
Just de, har fått förlängt mitt vikariat! Två månader till så nu har jag januari ut, förhoppningsvis blir det mera!

Vi har äntligen flyttat också, vi trivs bra här borta så på onsdag ska jag städa ur den gamla så slipper jag se den mera! Skönt!


Idag står det kvällstur på schemat, vaknade tio över sju... har blivit enormt morgonpigg, trodde man kunde få sova ut innan lill*n kommer men icke!:)
Ska försöka somna om lite, har ont i halsen och huvudvärken börjar smyga sig på. Vill inte bli sjuk, de va de värsta jag har varit med om. Gravid+sjuk, fyfasen!  Dock var de i början och man var extra känslig men jag drack knappt eller nåt så hon på sjukvårdsupplysningen prata om inläggning! Men de gick ju bra som tur var!

ciao.


RSS 2.0